Grašak s ćuftama neka bude vaš odabir

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 glavica crnog luka,

400 g smrznutog graška,

1/2 šolje paradajz sosa,

600 g mljevenog mesa,

1 kriška hljeba,

malo mlijeka,

1 jaje,

so,

biber,

100 g kačkavalja,

malo muškatnog oraščića.

Priprema:

1. U zdjelu stavite meso, hljeb natopljen u mlijeku, jaje, rendani kačkavalj, so, biber i oraščić pa sve dobro izmijesite i oblikujte loptice. Uvaljajte ih u brašno.
2. Isjeckajte crni luk pa mu dodajte malo ulja i malo vode i prodinstajte ga. Kada luk omekša, dodajte ćufte i još malo vode pa ostavite da se prodinsta 10-15 minuta.
3. Kada voda ispari, dodajte grašak, paradajz sos i vode toliko da pokrije grašak i ostavite da se dinsta. Ako je potrebno, povremeno dodajite pomalo vode. Gotovo je kad grašak potpuno omekša.

Preporučujemo