Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Gulaš od bundeve za ručak

po Vasa kuharica 19/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 800 g bundeve, 2 glavice luka, čehno bijelog luka, svježa crvena paprika, kašika pirea od paradajza, 2 kašike mljevene paprike, 2 lista lorbera, 2 kašike ulja, kašika majčine dušice, 5 dl crnog vina, na vrh noža mljevenog kima, so, biber.

Priprema:

1. Meso bundeve isijecite na kockice. Sitno isjeckajte crni luk, a bijeli izgnječite. Papriku također sitno isjeckajte. Na zagrijanom ulju propržite crni luk, umiješajte pire od paradajza, zatim mljevenu crvenu papriku, so i biber pa zalijte vinom.

2. Dodajte i sve preostale sastojke, osim kockica bundeve. Supu kuhajte dok ne dostigne gustinu gulaša, a potom umiješajte i kockice bundeve. Kuhajte dok bundeva ne omekša i gulaš servirajte uz prepečen crni hljeb.

 

BundevaLukpaprikaulje

Preporučujemo

Ideje za zdravi ručak: Punjeno povrće

16/05/2022

Predlažemo: Jogurt tjesto – možete stajati u frižideru...

16/05/2022

Carbonara s jajima

15/05/2022

Janjetina s lukom

15/05/2022

Piletina s buranijom za ručak

15/05/2022

Tjestenina s prokulicama

14/05/2022

Rolice od krompira i kukuruza

14/05/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

14/05/2022

Gurmanski ćevap

13/05/2022

Brusketi s pestom

13/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt Karfiol kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh