Sastojci: 800 g bundeve, 2 glavice luka, čehno bijelog luka, svježa crvena paprika, kašika pirea od paradajza, 2 kašike mljevene paprike, 2 lista lorbera, 2 kašike ulja, kašika majčine dušice, 5 dl crnog vina, na vrh noža mljevenog kima, so, biber.
Priprema:
1. Meso bundeve isijecite na kockice. Sitno isjeckajte crni luk, a bijeli izgnječite. Papriku također sitno isjeckajte. Na zagrijanom ulju propržite crni luk, umiješajte pire od paradajza, zatim mljevenu crvenu papriku, so i biber pa zalijte vinom.
2. Dodajte i sve preostale sastojke, osim kockica bundeve. Supu kuhajte dok ne dostigne gustinu gulaša, a potom umiješajte i kockice bundeve. Kuhajte dok bundeva ne omekša i gulaš servirajte uz prepečen crni hljeb.