Sastojci:
2,5 kg mesa od divljači (bez kosti),
600 g crvenog luka,
1 dl ulja,
4 čehni bijlog luka,
50 g suhog mesa,
50 g suhih šljiva,
1 dl crnog vina,
1 kašika mješavine začina,
so, 1 kašika crvene mljevene slatke paprike,
1 kašika pasiranog paradajza,
1 kašika džema od šumskog voća.
Priprema:
- Prije kuhanja meso narežite na kockice, a ostale sastojke sitno nasjeckajte. Ulje zagrijte da bude vruće pa na njega dodajte luk i popržite do zlatno žute boje. Zatim dodajte prethodno nasjeckani bijeli luk, suho meso i suhe šljive te sve zajedno još kratko dinstajte. Zalijte crnim vinom, dodajte narezano meso divljači i vodu. Začinite mješavinom začina, soli i crvenom paprikom.
- Ostavite da se dinsta dok meso ne omekša. Dodajte pasirani paradajz rajčicu i džem te ostavite da se kuha još 10 minuta. Poslužite uz domaće njoke ili palentu.