Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Hadžijski ćevap

po Vasa kuharica 03/04/2022
1
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 1 kg teletine bez kosti, 200 g crvenog luka, 250 g svježeg paradajza, 400 g šampinjona, 150 g maslaca, malo soli, malo bibera, malo sjeckanog peršunovog lista.

  1. Teletinu operite pa posušite suhom krpom. Odvojite dijelove gdje ima žilica i masnih dijelova. Zatim isjecite na kockice. Nemojte soliti prije prženja nego tek u toku prženja.
  2. U što široj i dubljoj tavi zagrijte maslac pa kada se zagrije stavite meso. Pržite ga na jakoj vatri, naglo, pa kada dobije finu boju sklonite s vatre. Pretresite ga u drugu posudu zajedno sa saftom u kojem se pržilo.
  3. Crveni luk ogulite i isjeckajte na kockice.
  4. Paradajz pospite vrelom vodom pa ogulite kožicu. Zatim ga rasjecite na četiri dijela pa pritiskom laganim i malom kašičicom odvojite sjemenke. Isjecite ga na kocikce ili tanke rezance.
  5. Šampinjone obrišite vlažnom krpom. Nemojte ih prati jer budu dosta natopljeni vodom. Odvojite peteljke pa ih isijecite na kockice. Gornje dijelove isijecite na listiće.
  6. U tavu u kojoj smo pržili meso stavite kašiku maslaca, zagrijte, pa stavite luk. Kada luk dobije finu boju stavite šampinjone i izmiješajte. Kada su gljive prestale da popustaju saft dodajte pripremljen paradajz, malo posolite, pa dinstajte.
  7. Dodajte meso koje smo pržili zajedno sa saftom koji smo ostavili sa mesom. Dodajte, soli po potrebi, biber, malo peršunovog lista, malo bosiljka. Prodinstajte na kratko pa sklonite sa vatre.
  8. U zemljanu posudu (može i neka druga) položite pergament-papir, pa u to naspite pripremljeno meso. Krajeve pergament-papira namažite žumancem pa zalijepite ili svežite na vrhu da meso bude zatvoreno. Rernu ugrijte na oko 25C pa pecite oko 40 minuta.

 

AmkomesoparadajzRamazan

Preporučujemo

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Ukusna piletina za ručak

23/05/2022

Teletina s bobom

23/05/2022

Šnicle od lososa

20/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh