Sastojci:
1 kašika ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
1 luk sitno nasjeckan,
2 čehna bijelog luka sitno nasjeckana,
450 g mljevene junetine,
1 kašika kečapa bez šećera,
pola kašike senfa,
1 kašika punomasne majoneze,
4 paradajza,
2/3 šolje naribanog sira koji se topi,
1/2 šolje sitno nasjeckane zelene salate,
1 krastavac narezan na kolutiće,
so, biber, susam.
Priprema:
- U tavi popržite luk dok ne pozlatni pa mu nakratko dodajte bijeli luk te zatim dodajte mljevenu junetinu. Dinstajte dok junetina ne potamni – oko 6-7 minuta. Začinite solju i biberom, te u meso umiješajte kečap, senf i majonezu.
- Paradajz operite i od vrha zarežite gotovo do dna (dolje mora ostati spojeno) na 6 kriški. Pažljivo razdvojite paradajz i napunite ga mljevenim mesom. Na vrh posipajte naribani sir, zelenu salatu i kolutiće krastavaca. Po želji posipajte susamom.