Hranjiva čorbica

po Vasa kuharica

Sastojci: 

 

Manja bundeva,
100 g nrkve,
krompir,
kockica za supu,
100 g pavlake za kuhanje,
1/2 glavice crnog luka,
grančica ruzmarina,
so, biber.

 

Priprema:

 

  1. Bundevu i krompir očistite i isijecite na kockice, mrkvu na kolutiće, a crni luk usitnite. Zagrijte ulje, dodajte luk i propržite da bude staklast, ubacite bundevu, krompir i mrkvu, pa zalijte s malo vode u kojoj ste rastvorili kocku za supu.

 

  1. Dodajte ruzmarin, začinite po ukusu i sve dinstajte nekoliko minuta. Sipajte litar vode i kuhajte dok povrće potpuno ne smekša. Čorbu sklonite s vatre, izvadite grančicu ruzmarina i propasirajte kroz gusto sito. Vratite na šporet, pustite da provri, umiješajte pavlaku i kratko prokuhajte. Služite toplo.

 

Preporučujemo