Hrskava pohovana piletina u kornfleksu za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

2 pileća filea,

2 jaja,

200 ml jogurta,

80 g oštrog brašna,

so,

biber,

1 kašičica bijelog luka u prahu,

malo ljute papričice,

300 g kukuruznog kornfleksa.

Priprema:

1. Pileća prsa isjeći na tanke odreske pa ih posoliti.

2. Pjenjačom umutiti jaja s jogurtom i brašnom, dodati začine prema želji.

3. Kukuruzne pahuljice staviti u veću vrećicu za zamrzavanje pa ih istući batom za meso kako bi se usitnile.

4. U smjesu od jaja, brašna i jogurta umočiti svaki odrezak pa ga odmah prebaciti u tanjir sa mrvljenim kornfleksom. Utapkati rukama kornfleks sa svake strane u odrezak.

5. Slagati tako panirane odreske u pleh preko papira za pečenje. Peći na 200 stepeni 20 minuta.

 

Preporučujemo