Idealan obrok: Punjene tikvice

po Vasa kuharica

Sastojci:
4 tikvice,

1 šoljica nasjeckanih šampinjona,

1/2 šoljice nasjeckanog luka,

1 čehno bijelog luka,

1/2 šoljice naribane mrkve,

1 šoljica kuhane i nasjeckane piletine,

1/2 šoljice naribanog sira,

1/2 šoljice prezle,

1 kašika svježe nasjeckanog timijana,

1 kašičica soli,

1/4 kašičica bibera,

1 kašika maslinovog ulja.

Priprema:

1. Ugrijte rernu na 250 stepeni. Prepolovite tikvice i izdubite ih. Posolite i pobiberite tikvice te ih posložite u uljem premazanu vatrostalnu ili običnu posudu.

2. Izmiješajte smjesu koju ste izdubili iz tikvica sa šampinjonima, lukom, bijelim lukom i mrkvom te prodinstajte na laganoj vatri 2 do 3 minute. Nakon što se povrće prodinstalo dodajte prethodno skuhanu piletinu. Posolite, pobiberite i dodajte svježe nasjeckani timijan. Kako bi se bolje povezalo, dodajte prezlu.

3. Smjesom napunite tikvice i stavite u rernuu. Pecite oko 30 do 40 minuta. Pred kraj dodajte naribani sir i pustite još koju minutu da se fino rastopi po tikvicama.

Preporučujemo