Sastojci:
4 tikvice,
1 šoljica nasjeckanih šampinjona,
1/2 šoljice nasjeckanog luka,
1 čehno bijelog luka,
1/2 šoljice naribane mrkve,
1 šoljica kuhane i nasjeckane piletine,
1/2 šoljice naribanog sira,
1/2 šoljice prezle,
1 kašika svježe nasjeckanog timijana,
1 kašičica soli,
1/4 kašičica bibera,
1 kašika maslinovog ulja.
Priprema:
1. Ugrijte rernu na 250 stepeni. Prepolovite tikvice i izdubite ih. Posolite i pobiberite tikvice te ih posložite u uljem premazanu vatrostalnu ili običnu posudu.
2. Izmiješajte smjesu koju ste izdubili iz tikvica sa šampinjonima, lukom, bijelim lukom i mrkvom te prodinstajte na laganoj vatri 2 do 3 minute. Nakon što se povrće prodinstalo dodajte prethodno skuhanu piletinu. Posolite, pobiberite i dodajte svježe nasjeckani timijan. Kako bi se bolje povezalo, dodajte prezlu.
3. Smjesom napunite tikvice i stavite u rernuu. Pecite oko 30 do 40 minuta. Pred kraj dodajte naribani sir i pustite još koju minutu da se fino rastopi po tikvicama.