Sastojci:
400 g crvenog graha iz konzerve,
2 mlada luka,
1 kašika limunovog soka,
4 komada pilećih prsa,
pola kašičice čilija u prahu,
pola kašičice bibera,
200 g naribanog polutvrdog sira,
so,
4 velike tortilje.
Priprema:
1.Zagrijte rernu na 200 stepeni.
2. Pomiješajte ocijeđeni grah, narezani mladi luk, sok od limuna i ? kašičice soli.
3. Utrljajte u prsa čili, biber i ? kašičice soli i pecite je na nauljenoj tavici otprilike pet minuta sa svake strane.
4. Podijelite sir na četiri dijela i rasporedite ga po jednoj strani svake tortilje. Preko toga dodajte mješavinu graha i mladog luka.
5 Narežite pileća prsa i položite ih na grah. Zarolajte tortilje, stavite ih u posudu za pečenje i pecite otprilike 15 minuta, sve dok se sir ne otopi.