Sastojci:
400 g teletine,
200 g riže,
crvena paprika,
zelena paprika,
nekoliko cvjetova brokule,
kašičica šećera,
2 čili papričice,
50 g krupnog kikirikija,
mala konzerva ananasa u komadima,
3 kašike soja-sosa,
suhi biljni začin,
2 kašike gustina,
3 kašike ulja.
Priprema:
1. Komad teletine začiniti suhim biljnim začinom i ispržiti ga sa svih strana na malo ulja. Uliti malo vode i poklopiti, pa dinstati na laganoj vatri dok meso ne omekša.
2. Gotovo meso izvaditi, u šerpu dodati ulje, pa kratko propržiti na kolutove isječenu crvenu papriku, na trake isjeckanu zelenu papriku i usitnjene čili papričice. Dodati cvjetove brokule, kikiriki i komade ananasa i sve kratko propržiti.
3. Rižu obarite u slanoj, vodi pazeći da se ne raskuha, pa preko nje staviti proprženo povrće.
4. Meso uvaljati u gustin i vratiti nakratko u posudu s vrelim uljem, u koje ste dodali kašičicu šećera i soja-sos. Propržiti još malo sa svih strana, pa servirati s rižom i povrćem i preliti sosom iz posude.