Sastojci:

400 g teletine,

200 g riže,

crvena paprika,

zelena paprika,

nekoliko cvjetova brokule,

kašičica šećera,

2 čili papričice,

50 g krupnog kikirikija,

mala konzerva ananasa u komadima,

3 kašike soja-sosa,

suhi biljni začin,

2 kašike gustina,

3 kašike ulja.

Priprema:

1. Komad teletine začiniti suhim biljnim začinom i ispržiti ga sa svih strana na malo ulja. Uliti malo vode i poklopiti, pa dinstati na laganoj vatri dok meso ne omekša.

2. Gotovo meso izvaditi, u šerpu dodati ulje, pa kratko propržiti na kolutove isječenu crvenu papriku, na trake isjeckanu zelenu papriku i usitnjene čili papričice. Dodati cvjetove brokule, kikiriki i komade ananasa i sve kratko propržiti.

3. Rižu obarite u slanoj, vodi pazeći da se ne raskuha, pa preko nje staviti proprženo povrće.

4. Meso uvaljati u gustin i vratiti nakratko u posudu s vrelim uljem, u koje ste dodali kašičicu šećera i soja-sos. Propržiti još malo sa svih strana, pa servirati s rižom i povrćem i preliti sosom iz posude.