Indijski ražnjići od piletine za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 komada pilećih prsa,

marinada,

3 kašičice paradajz-pirea iz tube,

kašičica kumina u prahu,

komadić rendanog đumbira,

1 limeta/limun (sok),

2 glavice zgnječenog luka,

2 kašičice čilija u prahu (odrediti prema okusu),

so,

biber.
Priprema:
1. Pileća prsa oprati, odstraniti im kožu, osušiti i zarezati na 2-3 mjesta da bi se u njih lakše utrljala marinada. Marinadu pripremiti od navedenih sastojaka. Paziti da ne bude rijetka (od soka limete) da bi se bolje držala za meso.
2. Marinirano meso držati u frižideru najmanje 2 sata. Komade mesa staviti na rešetke za gril i peći do sat na 200 stepeni. Nakon nekog vremena izvaditi pleh ispod grila i izliti vodu koja se cijedi iz mesa, tako da se meso ne bi naparilo nego postalo hrskavo.

Preporučujemo