Sastojci:
janjeći kotelti (količina po želji i potrebi),
200 g šampinjona,
50 g putera,
ulje,
so,
biber,
brašno,
0,5 l mlijeka.
Priprema:
1. Šampinjone očistiti, isjeći na kockice, staviti u šerpicu te dodati vodu i prodinstati.
2. U drugoj šerpici napraviti bešamel sos. Od pola litra mlijeka odvaditi šolju i u njega dodati kašiku brašna i malo muškatnog oraha. Ostatak mlijeka staviti u šerpicu na 50 g putera, zagrijavati do tačke ključanja te lagano dodavati mlijeko iz čaše uz stalno miješanje. Miješati dok se sos ne zgusne. Pobiberiti i posoliti po želji.
3. Bešamel potom pomiješati sa šampinjonima i prokuhati zajedno još nekoliko minuta. Janjeće kotlete oprati, posoliti i propržiti ih na vrelom puteru sa svih strana dok ne porume. Kotlete poredati u vatrostalnu posudu, preliti spremljenim bešamelom i zapržiti u rerni oko 20 minuta.