Janjeći pilav za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

75 dkg janjetine,

30 dkg riže,

15 dkg crvenog luka,

1 vezica zeleni (mrkva, peršun i celer),

2 zelene paprike,

1 paradajz,

malo bibera i soli.

Priprema:

1. Operite janjetinu i izrežite na krupnije komade i stavite u vodu da prokuha. Čim je napola kuhano, procijedite vodu, meso operite i vratite ga te dodajte so, nekoliko zrno bibera i očišćenu zelen.

2. Crveni luk očistite, isjeckajte i stavite da se prži, dodajte isjeckane paprike. U međuvremenu, operite rižu i izmjerite u koliko šolja za bijelu kafu staje cijela količina riže.

3. Potom bacite na masnoću i propržite. Sve zalijte mesnom supom (količina supe mora biti dupla u odnosu na količinu riže). Zalivenoj riži dodajte meso, a potom pilav stavite u rernu i dinstajte 30 minuta. Servira se toplo.

Preporučujemo