Sastojci:

 

75 dkg janjetine,

30 dkg riže,

15 dkg crvenog luka,

1 vezica zeleni (mrkva, peršun i celer),

2 zelene paprike,

1 paradajz,

malo bibera i soli.

 

Priprema:

 

  1. Operite janjetinu i izrežite na krupnije komade i stavite u vodu da prokuha. Kada je napola kuhano, procijedite vodu, meso operite i vratite ga te dodajte so, nekoliko zrno bibera i očšćenu zelen.

 

  1. Crveni luk očistite, isjeckajte i stavite da se prži, dodajte isjeckane paprike. U međuvremenu, operite rižu.

 

  1. Potom I rižu dodajte na ulje i propržite. Sve zalijte mesnom supom (količina supe mora biti dvostruka u odnosu na količinu riže). Zalivenoj riži dodajte meso, a potom pilav stavite u rernu i dinstajte 30 minuta. Servira se toplo.