Janjetina s graškom za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

1,5 kg janjetine,

2 mrkve,

1 celerov korijen,

1 luk,

so i biber,

maslinovo ulje,

4-5 čehni bijelog luka,

300 g mladog graška.

Priprema:

1. U lonac staviti meso u komadima, mrkve, celerov korijen i list te jedan luk narezan na deblje kriške te preliti vodom da pokrije meso. Kuhati na srednje jakoj vatri dok meso ne bude kuhano, ali ne do kraja, da se ne raspada. Posoliti i pobiberiti i kada je je meso gotovo, izvaditi ga iz supe.

2. Na maslinovom ulju ispržiti luk da požuti, dodati četiri do pet čehni bijelog luka, peršunov list pa podliti supom u kojoj se kuhala janjetina. Potom dodati bob i narezanu janjetinu te kuhati dok bob nije gotov i dok se sve lijepo ne spoji.

Preporučujemo