Janjetina s lukom za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci: 750 g janjećeg mesa, 1 kg mladog crnog luka, 250 g mladog bijelog luka, 100 ml ulja, 1 jaje, 1 čaša kiselog mlijeka, 1 kašika brašna, 1 kašičica mljevene paprika, peršunov list, mljeveni biber, so.

Priprema:

1. Meso operate, izrežite na komade, posolite i stavite u šerpu. Dodjte očišćen, opran i na komade duge 2 centimetra isječen crni i bijeli luk pa sve prelijte uljem.
2. Stavite šerpu na šporet, poklopite i kuhajte na tihoj vatri. Pazite da jelo ne zagori. Povremeno dolijte malo vode.
3. Kašiku brašna razmutite u malo vode, dodajte kašičicu mljevene paprike i sipajte u jelo. Zatim jelo posolite po ukusu i dodajte malo bibera.
4. Prelijte mješavinom jaja i mlijeka, pospite sjeckanim peršunovim listom i zapecite u zagrijanoj rerni da se uhvati korica.

Preporučujemo