Janjetina sa špinatom za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 kg janjetine,

2 kg špinata,

1,5 kašika brašna,

1/2 glavice luka,

malo crvene paprike,

so,

biber,

začin.

Priprema:

1. Skuhajte janjetinu, ali pripazite da kad meso bude kuhano, ostane toliko tekućine da se napravi gusta juha. U toku kuhanja posolite, dodajte biber i začin.

2. Špinat prokuhajte u slanoj vreloj vodi. Kada je meso toliko kuhano da se samo počne odvajati od kostiju, dodajte oprani, prokuhani, ocijeđeni i narezani špinat.

3. Prepržite nasjeckani luk, a zatim brašno na ulju, dodajte malo crvene paprike, promiješajte, a zatim time prelijte janjetinu. Promiješajte i pustite da se jelo još malo kuha sa zaprškom na laganoj vatri. Jelo poslužite kao gustu juhu uz obavezno kiselo mlijeko.

 

Preporučujemo