Jeste li probali napraviti domaću tarhanu

po Vasa kuharica

 

 

Sastojci:

4 jajeta,

1 kašika soka od paradajza,

300 g bijelog brašna.

 

Za čorbu:

100 g tarhane,

300 g paradajza,

1,5 l mesne supe,

1 kašika maslaca,

1 kašika brašna,

mljevena paprika,

biber po ukusu.

 

Priprema tarhane:

 

  1. Od jaja i brašna zamijesiti tijesto. Najbolje je kada odstoji dva-tri dana u platnenoj vreći. Nakon toga, tijesto izmrviti se dobiju veće mrvice.

 

Priprema čorbe:

 

  1. Paradajz izrendati da bi se dobio sok (može poslužiti i paradajz sos). Na rastopljenom maslacu propržiti brašno. U zapršku od brašna dodati sok od paradajza pa sve dodati u supu.

 

  1. Staviti da prokuha pa dodati tarhanu i kuhati još 30 minuta. Servirati posuto biberom i mljevenom paprikom.

 

 

 

Preporučujemo