Sastojci: Hokaido tikva, 3 mlada krompira, 1 glavica crvenog luka, 3 čehna bijelog luka, 2 velike mrkve, 1 povrtna kocka, 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike tikvinih sjemenki, 1 kašika curryja u prahu, 1 kašika kurkume, 1 kašika cimeta, 2 kašike korijandera, 1/2 kašike đumbira, 1/2 kašike muškatnog oraščića, so, biber po želji. Dodatak: šolja mlijeka po izboru ili kokosove kreme za kremastiju teksturu.
Priprema:
Na laganoj vatri prodinstajte crveni i bijeli luk na maslinovom ulju. Ogulite tikvu i krompir te ih nasjeckajte na komadiće. U lonac dodajte povrće i začine, umrvite povrtnu kocku te je zalijte jednim litrom vruće vode. Poklopite na dvadesetak minuta, povremeno promiješajte. Maknite s vatre i štapnim mikserom usitnite do željene teksture, te, ako želite, u ovoj fazi umiješajte mlijeko ili kokosovu kremu pa vratite još desetak minuta na minimalnu vatru. Poslužite posipano svježim biberom i tikvinim sjemenkama.