Sastojci:
250 g rukole,
3 kašike maslinovog ulja,
30 g maslaca,
25 g brašna,
70 g ljutike,
2 čehna bijelog luka,
1 kašika začina od povrća,
600 ml vode,
100 ml pjenušca,
250 ml slatkog vrhnja,
1 kašika pinjola,
2 tosta.
Priprema:
1. Rukolu operite, ocijedite i posušite na kuhinjskom papiru. Kratko je popecite na maslinovom ulju, ocijedite i usitnite.
2. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte narezanu ljutiku, protisnuti bijeli luk, usitnjenu rukolu i začin od povrća. Zalijte vodom, zakipite stalno miješajući i kuhajte na laganoj vatri 5-8 minuta.
3. Juhu procijedite i vratite u posudu. Ocijeđenoj juhi dodajte pjenušac i kratko prokuhajte. Slatko vrhnje lagano umutite i pažljivo umiješajte u juhu prije posluživanja.
4. Pinjole nasjeckajte, pomiješajte s maslinovim uljem pa ovom mješavinom premažite prepečenac. Toplu juhu poslužite s pripremljenim prepečencem narezanim na kockice.