Juha od rukole za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

250 g rukole,

3 kašike maslinovog ulja,

30 g maslaca,

25 g brašna,

70 g ljutike,

2 čehna bijelog luka,

1 kašika začina od povrća,

600 ml vode,

100 ml pjenušca,

250 ml slatkog vrhnja,

1 kašika pinjola,
2 tosta.

Priprema:

1. Rukolu operite, ocijedite i posušite na kuhinjskom papiru. Kratko je popecite na maslinovom ulju, ocijedite i usitnite.

2. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte narezanu ljutiku, protisnuti bijeli luk, usitnjenu rukolu i začin od povrća. Zalijte vodom, zakipite stalno miješajući i kuhajte na laganoj vatri 5-8 minuta.

3. Juhu procijedite i vratite u posudu. Ocijeđenoj juhi dodajte pjenušac i kratko prokuhajte. Slatko vrhnje lagano umutite i pažljivo umiješajte u juhu prije posluživanja.

4. Pinjole nasjeckajte, pomiješajte s maslinovim uljem pa ovom mješavinom premažite prepečenac. Toplu juhu poslužite s pripremljenim prepečencem narezanim na kockice.

Preporučujemo