Sastojci: 250 g rukole, 3 kašike maslinovog ulja, 30 g maslaca, 25 g brašna, 70 g ljutike, 2 čehna bijelog luka, 1 kašika začina od povrća, 600 ml vode, 100 ml pjenušca, 250 ml slatkog vrhnja, 1 kašika pinjola, 2 tosta.
Priprema:
1. Rukolu operite, ocijedite i posušite na kuhinjskom papiru. Kratko je popecite na maslinovom ulju, ocijedite i usitnite.
2. Na otopljenom maslacu kratko popecite brašno. Dodajte narezanu ljutiku, protisnuti bijeli luk, usitnjenu rukolu i začin od povrća.Zalijte vodom, zakipite stalno miješajući i kuhajte na laganoj vatri 5-8 minuta.
3. Juhu procijedite i vratite u posudu. Ocijeđenoj juhi dodajte pjenušac i kratko prokuhajte. Slatko vrhnje lagano umutite i pažljivo umiješajte u juhu prije posluživanja.
4. Pinjole nasjeckajte, pomiješajte s maslinovim uljem pa ovom mješavinom premažite prepečenac. Toplu juhu poslužite s pripremljenim prepečencem narezanim na kockice.