Sastojci: 500 g junetine, 2 plava patlidžana, 100 g suhih šljiva, 2 mlada luka, 500 ml paradajz sosa, 50 g crnih maslina, 3 paprike babure, 2 mlade tikvice, 2 kašike putera, 1/4 kašičice muškatnog oraščića, 1/4 kašičice kajdžuna, nekoliko zrna bibera, so.
Recept za domaći kajdžun: Mješavina začina napravljena od mljevene paprike, mljevenog bijelog i crnog bibera, kima, zrna gorušice, sušenog timijana, sušenog mrvljenog lista lovora, origana i soli.
Priprema:
1. U većem loncu na srednjoj temperaturi otopite puter. Očišćen i na kolutiće isjeckan mladi luk prodinstajte na puteru, dodajte muškatni oraščić, kajdžun, so i biber. Ostavite nekoliko minuta da se arome sjedine pa dodajte sitno isjeckanu junetinu, sipajte čašu vode, promiješajte, poklopite i ostavite da se dinsta oko sat, uz povremeno dodavanje vode.
2. Kada meso potpuno omekša dodajte sjeckane suve šljive bez košpica, crne masline, isjeckane tikvice, plavi patlidžan i paprike, pa sve nalijte paradajz sosom. Kuhajte još 15 minuta.