Sastojci: 500 g pileće džigerice, 2-3 veće glavice crnog luka, bijeli luk, 1 ravna kašikica soli, bibera po ukusu, 5-6 kašika ulja, malo peršunovog lista za ukrašavanje.
Priprema:
1. Pileću džigericu oprati i ocijediti od vode. Crni i bijeli luk oljuštiti, oprati, pa crni luk prepoloviti i isjeći na tanje polukrugove. Bijeli luk sitnije iseckati.
2. U dublji tiganj staviti crni luk, pa dodati ulje i na tihoj vatri dinstati nekoliko minuta sve dok malo ne omekša. U međuvremenu dodati i bijeli luk i prstohvat soli i kratko još propržiti. Nakon toga na luk poredati pileću džigericu i ostaviti 2-3 minuta da se prži na luku.
3. Zatim ih pažljivo okretajući sa varjačom promješati sa lukom i ostaviti na tihoj vatri da se dinsta oko 5 minuta. Sada ih posoliti i pobiberiti, pa promješati i staviti poklopac. Tako poklopljeno dinstati na tihoj vatri 10 minuta.
4. Zatim skinuti poklopac i ostaviti da se džigerica prži još nekoliko minuta sve dok ne porumeni. U toku pečenja ih okrenuti jednom, ili dva puta da se ravnomjerno zapeku sa svih strana. Pečenu pileću džigericu poslužiti toplo uz pire krompir, pavlaku, salatu…