Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Kako spasiti presoljena jela

po Vasa kuharica 23/05/2020
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Svima nam se sigurno nekad desilo da presolimo neko jelo, da nam se učini da nije dovoljno slano pa dodamo još malo i to malo nam pokvari trud. Na koji način spasiti šta se spasiti može? Neka jela ćete moći u potpunosti spasiti, a neka ne, ali nije nemoguće ublažiti salinitet.

Ako vam se desi da presolite salatu ili kuhano povrće, samo ih isperite vodom. Ako presolite supu, čorbu, ili neko varivo, da biste neutralizirali so odlijte dio tečnosti i dodajte čistu vodu. Također, možete dodati i malo šećera, oguliti i ubaciti krompir koji će “popiti” dio soli. Čorbama možete dodati peršun, jaje ili kiselu pavlaku, također i malo šećera.

Neka jela mogu se neutralizirati dodavanjem malo sode bikarbone. I mrvice hljeba ili jogurt mogu vam pomoći kod variva. U sva jela možete dodati još i limunov sok koji će pri kuhanju ispariti i djelimično neutralizirati so.

HranaJeloso

Preporučujemo

Pripremite savršeni snijeg od bjelanjaka

12/12/2022

Kako da vam meso bude sočno

24/10/2022

Ukiseljeno povrće prava je poslastica

10/10/2022

Skuhajte makarone koji se neće zalijepiti

05/10/2022

Mali trikovi za ukusan pire

14/09/2022

Kako kombinirati tjestetninu sa sosevima

22/08/2022

Jednostavna zamjena šećera u poslasticama

16/08/2022

Šoljice napravljene od taloga popijene kafe

05/08/2022

Spasite supu ili čorbu trikom italijanskih kuhara

01/08/2022

Hrana koju treba izbjegavati tokom ljeta

19/07/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh