Sastojci za tijesto:

 

100 g pirovog brašna,

100 g glatkog brašna,

80 g maslaca,

1 jaje,

2 kašike hladne vode,

1 kašičica soli.

 

Za nadjev:

 

280 g svježeg kozijeg sira, 3 jaja, 1-2 glavice ljubičastog luka, malo meda, 2 čehna bijelog luka, 2-3 stabljike peršuna, 2 kašike svježe naribanog parmezana, prstohvat soli i malo bibera.

 

Priprema:

 

  1. Pomiješajte pirovo i glatko brašno pa im dodajte so i prašak za pecivo. Hladni maslac narežite na komadiće i dodajte ga brašnu. Dodajte zatim još jedno jedno jaje i dvije kašike vode, pa rukama zamijesite tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižider dok pripremite nadjev.

 

  1. U drugoj posudici izmiješajte sir, jaje, parmezan i malo peršuna. U tavici dinstati karamelizirani luk na malo maslaca i smeđeg šećera, a dodajte i jednu kašiku meda. Luk i bijeli luk moraju biti potpuno karamelizirani. Ubacite ih zatim u posudu sa sirom, a dio ostavite za posipanje po vrhu kiša. Pecite na 190 stepeni 15 do 20 minuta.