Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Kiš s kozijim sirom i karameliziranim lukom

po Vasa kuharica 28/01/2019
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci za tijesto:

 

100 g pirovog brašna,

100 g glatkog brašna,

80 g maslaca,

1 jaje,

2 kašike hladne vode,

1 kašičica soli.

 

Za nadjev:

 

280 g svježeg kozijeg sira, 3 jaja, 1-2 glavice ljubičastog luka, malo meda, 2 čehna bijelog luka, 2-3 stabljike peršuna, 2 kašike svježe naribanog parmezana, prstohvat soli i malo bibera.

 

Priprema:

 

  1. Pomiješajte pirovo i glatko brašno pa im dodajte so i prašak za pecivo. Hladni maslac narežite na komadiće i dodajte ga brašnu. Dodajte zatim još jedno jedno jaje i dvije kašike vode, pa rukama zamijesite tijesto. Tijesto oblikujte u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižider dok pripremite nadjev.

 

  1. U drugoj posudici izmiješajte sir, jaje, parmezan i malo peršuna. U tavici dinstati karamelizirani luk na malo maslaca i smeđeg šećera, a dodajte i jednu kašiku meda. Luk i bijeli luk moraju biti potpuno karamelizirani. Ubacite ih zatim u posudu sa sirom, a dio ostavite za posipanje po vrhu kiša. Pecite na 190 stepeni 15 do 20 minuta.

 

brašnoKišKoziji sirLuk

Preporučujemo

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Pečena repa s kriškama naranče

13/12/2022

Švicarsko jelo: Palačinke od krompira

09/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh