Sastojci za tijesto:
250 g brašna,
125 g maslaca,
1 jaje,
3 kašike mlake vode,
malo soli.
Fil:
1 tikvica,
3 crna luka,
2 bijela luka,
1 paradajz.
Sos:
1 dl jogurta,
2 kašike kisele pavlake,
150 g sira,
2 jaja,
so.
Priprema:
1. U dublju posudu sastaviti brašno, maslac, jaje, so i vodu pa umijesiti glatko tijesto i ostaviti da se odmara 30 minuta u frižideru.
2. Crni, bijeli luk i tikvice isjeći na tanje kolutove i posoliti pa dinstati na malo ulja dok ne omekša. Sastaviti jogurt, kiselu pavlaku, jaja i rendani sir pa umutiti i posoliti po ukusu.
3. Kada tijesto odstoji rastanjiti ga oklagijom i staviti u okrugli pleh, tako da se ivice tijesta podignu.Viljuškom izbosti tijesto na nekoliko mjesta pa staviti dinstano povrće, poredati oguljeni paradajz sječen na kolutove i preliti pripremljenim sosom.
4. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni.