Kiš s povrćem

po Vasa kuharica

Sastojci za tijesto:

250 g brašna,

125 g maslaca,

1 jaje,

3 kašike mlake vode,

malo soli.

Fil:

1 tikvica,

3 crna luka,

2 bijela luka,

1 paradajz.

Sos:

1 dl jogurta,

2 kašike kisele pavlake,

150 g sira,

2 jaja,

so.

Priprema:

1. U dublju posudu sastaviti brašno, maslac, jaje, so i vodu pa umijesiti glatko tijesto i ostaviti da se odmara 30 minuta u frižideru.

2. Crni, bijeli luk i tikvice isjeći na tanje kolutove i posoliti pa dinstati na malo ulja dok ne omekša. Sastaviti jogurt, kiselu pavlaku, jaja i rendani sir pa umutiti i posoliti po ukusu.

3. Kada tijesto odstoji rastanjiti ga oklagijom i staviti u okrugli pleh, tako da se ivice tijesta podignu.Viljuškom izbosti tijesto na nekoliko mjesta pa staviti dinstano povrće, poredati oguljeni paradajz sječen na kolutove i preliti pripremljenim sosom.

4. Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni.

 

Preporučujemo