Sastojci:
250 g mljevenog mesa,
1 glavica luka,
500 g brašna,
250 ml milerama,
250 ml jogurta,
1 čehne bijelog luka,
puter,
mljevena paprika,
so, biber, ulje.
Priprema:
- Umijesite tijesto od brašna, vode i kašike ulja. Tijesto treba biti srednje mekoće, a najbolje ga je ostaviti preko noći u frižider da bi se s njim lakše radilo.
- Luk izrežite na kockice, pomiješajte s mesom, solju i biberom i ostavite da odstoji.
- Tijesto razvucite na debljinu od 3-5 mm i režite na kockice. U svaku kockicu stavite malo mesa pa preklopite da napravite trokutić. Klepe trebaju biti što manje.
- Klepe stavite u hladnu vodu pa stavite da se kuhaju. Kad su gotove, prelijte ih mješavinom jogurta i milerama u koji ste stavili bijeli luk i crvenu papriku proprženu na puteru.