Sastojci:

 

250 g mljevenog mesa,

1 glavica luka,

500 g brašna,

250 ml milerama,

250 ml jogurta,

1 čehne bijelog luka,

puter,

mljevena paprika,

so, biber, ulje.

 

Priprema:

 

  1. Umijesite tijesto od brašna, vode i kašike ulja. Tijesto treba biti srednje mekoće, a najbolje ga je ostaviti preko noći u frižider da bi se s njim lakše radilo.

 

  1. Luk izrežite na kockice, pomiješajte s mesom, solju i biberom i ostavite da odstoji.

 

  1. Tijesto razvucite na debljinu od 3-5 mm i režite na kockice. U svaku kockicu stavite malo mesa pa preklopite da napravite trokutić. Klepe trebaju biti što manje.

 

  1. Klepe stavite u hladnu vodu pa stavite da se kuhaju. Kad su gotove, prelijte ih mješavinom jogurta i milerama u koji ste stavili bijeli luk i crvenu papriku proprženu na puteru.