Sastojci: 

 

700 g kozica,

1 kašika koncentrata paradajza,

1 glavica crvenog luka,

1 čehno bijelog luka,

1 kašičica meda,

1 kašičica mješavine začina,

1 kašičica peršuna,

pola kašičice bibera,

10 ml maslinovog ulja,

100 ml bijelog vina,

so, 1 kašika prezle

 

Priprema: 

 

  1. Izdinstajte luk na maslinovom ulju dok ne postane žut pa dodajte koncentrat paradajza, med i bijeli luk. Prodinstajte malo i pospite vinom. Pustite da provri.

 

  1. Kozice koje ste prethodno oprali dodajte u posudu i lagano promiješajte. Poklopite posudu i na laganoj vatri dinstajte oko 15 minuta. Svako malo protresite posudu da se kozice ravnomjerno dinstaju. Nemojte miješati da se kozice ne izlome.

 

  1. Nakon 20 minuta izvadite kozice iz sosa, provjerite da li je dovoljno gust. Sos možete zgusnuti prezlom. Potom dodajte peršun, promiješajte i prelijte sosom preko kozica te servirajte.