Sastojci:
700 g kozica,
1 kašika koncentrata paradajza,
1 glavica crvenog luka,
1 čehno bijelog luka,
1 kašičica meda,
1 kašičica mješavine začina,
1 kašičica peršuna,
pola kašičice bibera,
10 ml maslinovog ulja,
100 ml bijelog vina,
so, 1 kašika prezle
Priprema:
- Izdinstajte luk na maslinovom ulju dok ne postane žut pa dodajte koncentrat paradajza, med i bijeli luk. Prodinstajte malo i pospite vinom. Pustite da provri.
- Kozice koje ste prethodno oprali dodajte u posudu i lagano promiješajte. Poklopite posudu i na laganoj vatri dinstajte oko 15 minuta. Svako malo protresite posudu da se kozice ravnomjerno dinstaju. Nemojte miješati da se kozice ne izlome.
- Nakon 20 minuta izvadite kozice iz sosa, provjerite da li je dovoljno gust. Sos možete zgusnuti prezlom. Potom dodajte peršun, promiješajte i prelijte sosom preko kozica te servirajte.