Krem supa za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g praziluka,

200 g krompira,

1 čehno bijelog luka,

1 litar temeljca,

50 ml slatke pavlake,

so,

biber,

timijan,

maslac.

Priprema:

1. Praziluk dobro operite i nasjeckajte. Dinstajte praziluk na maslacu, zajedno s nasjeckanim bijelim lukom. Pazite da bijeli luk ne zagori. Posolite, pobiberite i začinite timijanom.

2. Nakon pet minuta, kada se praziluk termički obradi, dodajte temeljac, te krompir koji ste prethodno ogulili i isjeckali na malene kockice. Kuhajte dok krompir ne omekša, a onda sklonite s vatre.

3. Štapnim mikserom izmiksajte povrće kako biste dobili gustu supu, te je vratite na laganu vatru. Dodajte slatku pavlaku i kuhajte još minut, dva.

Preporučujemo