Sastojci za tijesto:

400 g krompira

100 ml mlijeka

20 g putera

1 kašičica soli

1 kašičica mješavine začina

1 jaj.e

Za nadjev:

100 g feta sira

250 g „Ovako“ dimljeni pileći file

Za pohovanje:

100 g brašna

1 jaje

5 kašika prezle

200 ml ulja

Priprema:

  1. Skuhajte krompir pa ga ispasirajte kao za pire. U topao pire dodati puter i začine, pa kratko mikserom umutiti. Dodati jaje i dio mlijeka, pa nastaviti miksati. Pazite da smjesu previše ne razrjedite, jer onda je nećete moći oblikovati. Ostavite je da se prohladi pa pripremite nadjev.
  2. Feta sir i dimljeni file izrežite na kockice. Većom kašikom zagrabite smjesu za krokete, pa u dlanu oblikujte pljeskavicu. U sredinu stavite malo fete, pa malo filea, pa pljeskavicu pažljivo umotajte u kroket. Krokete odmah uvaljajte u brašno.
  3. Kada završite sa oblikovanjem kroketa, u dubljoj tavi zagrijte veću količinu ulja.

Pobrašnjene krokete uvaljajte u razmućena jaja, a potom i u prezlu pa ih pažljivo spuštajte u zagrijano ulje i pržite dok ne porumene sa svih strana.

  1. Krokete poslužite uz zelenu salatu.