Sastojci:

2 pastrmke,

2 kašike maslinovog ulja,

1 kašičica mješavine začina (bosiljak, origano, ruzmarin, peršun),

1 manji crni luk,

1 čehno bijelog luka,

1 konzerva pelata,

1 dl crnog vina,

nekoliko izrezanih crnih maslina,

tri čeri paradajza,

4-5 suhih paradajza,

vezica svježeg peršuna,

so,

biber.

 

Priprema:

 

  1. Filete pastrmke posolite i pospite začinima. U dubokoj tavi na ulju kratko popržite isjeckani crni i bijeli luk. Dodajte pelat i vino, posolite, pobiberite i dodajte začine. Kuhajte desetak minuta.

 

  1. U vatrostalnu zdjelu ulijte sos, slažite filete i dodajte izrezani čeri i suhi paradajz i masline. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni 15-20 minuta.