Lagano i ukusno jelo: Rižoto s povrćem

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 mrkva,

1 crvena paprika,

1 glavica crnog luka,

1 paradajz,

3 krompira,

150 gr riže,

šolja supe pripremljene od 1 kocke od povrća,

3 kašike maslinovog ulja,

so,

veza peršunovog lista.

Priprema:

1. Isjeckajte sitno crni luk, mrkvu na kolutove, papriku na kockice.

2. Ogulite paradajz i krompir pa ih isjeckajte na kockice.

3. Zagrijte maslinovo ulje i stavite luk da se proprži sa paprikom i mrkvom. Dolijte 0,5dl vode te ostavite dok ne ispari voda. Dodajte paradajz, krompir i rižu, nalijte supu i ostavite na laganoj vatri 20 minuta.

4. Na kraju dodajte so ili začine po ukusu, pa ostavite da kuha još 10 minuta. Ako je potrebno dolijte vode, da jelo bude fino sočno. Poslužite toplo.

Preporučujemo