Sastojci:
500 g svježe tunjevine,
po 2 crvene i zelene paprike,
3 paradajza,
6 krompira srednje veličine,
2 glavice luka,
2 čehna bijelog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
100 ml bijelog vina,
200 ml temeljca,
kašičica sjeckane majčine dušice,
so,
biber.
Priprema:
- Tunjevinu izrežite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i bijeli luk isjeckajte.
- U dubokoj tavi zagrijte ulje, miješajući pržite papriku, luk i bijeli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i temeljac, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuhajte na laganoj temperaturi oko 20 minuta.
- Desetak minuta prije kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.