Sastojci:
800 g pilećeg bijelog mesa,
2 glavice crnog luka,
150 g riže,
4 mrkve,
4 paprike babure,
pola vezice peršuna,
3 paradajza,
3 dl pileće supe,
1 dl ulja,
mješavina začina,
biber.
Priprema:
1. Piletinu i paradajz isjeći na kocke, mrkve oguliti i isjeći na kolutove, papriku baburu na listiće a crni luk sitno isjeckati.
2. Na ulju propržiti piletinu, dodati crni luk i mrkvu te dinstati uz povremeno dosipanje supe. Kada je mrkva napola dinstana, dodati papriku i rižu pa nastaviti dinstati uz dosipanje supe po potrebi.
3. Pred kraj dinstanja meso i povrće presuti u zemljnu zdjelu, dodati paradajz, ljutu papriku i peršun, začiniti po ukusu i sipati malo vode po potrebi. Pripremljen đuveč staviti u zagrijanu rernu da se peče.