Sastojci:
500 g brokule,
1 kocka instant supe,
500 g šampinjona,
1 glavica luka,
50 g putera ili margarina,
so,
biber,
150 g gauda
sira,
3 kašike brašna,
2,5 dl mlijeka,
malo narendanog muškatnog oraščića,
16 listova tijesta za lazanje,
1 kašika ulja,
16 kriški suhog mesa,
ulje.
Priprema:
1. Očistite brokulu, operite ih i podijelite na manje dijelove. Prokuhajte 1/2 litra vode, dodajte kocku supe i u tome kuhajte cvjetiće brokula 4-5 minuta. Ocijedite ih i sačuvajte supu.
2. Očistite šampinjone i narežite ih na kriške. Luk ogulite i nasjeckajte. Zagrijte 10 grama masnoće, pa propržite luk tako da postane staklast, a potom dodajte šampinjone. Začinite solju i biberom. Izvadite sastojke iz posude i ostavite ih sa strane.
3. Narendajte sir. Zagrijte ulje, dolijte supu od brokula i mlijeko. Dodajte pola količine sira. Začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem. Dodajte šampinjone i brokule. Ostavite da se ohladi.
4. U veću posudu stavite vodu da proključa. Dodajte malo ulja, pa listove lazanja (jedan po jedan) prokuhajte 3-4 minute i ostavite ih da se na čistoj krpi ohlade. Na svaki list testa stavite suho meso, potom mješavinu povrća, pa urolajte.
5. Slažite rolnice u namašćenu vatrostalnu posudu. Ostatak ragua (mješavine povrća) prelijte preko lazanja, posipajte ostatkom sira i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45-50 minuta.