Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Mantije za iftar

po Vasa kuharica 18/04/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 1 kg brašna, 1/2 l mlake vode, 1 kašičica soli. Fil: 1 kg mljevenog mesa, 4 glavice luka, so, biber, malo jogurta, 250 g maslaca.

Priprema:

  1. Brašno, mlaku vodu i so zamjesiti u glatko tjesto, u obliku lopte, i pustiti da odstoji pola sata. Tijesto poslije premjesiti još jednom, i pustiti da odstoji jos sat kako bi nadošlo.
  2. Za to vrijeme napraviti smjesu za punjenje: dobro pomješati mljeveno meso, sitno isjeckani crni luk, so i biber.
  3. Kada je tijesto naraslo, podjeliti ga na tri djela u obliku lopte. Svaku loptu razvuci u veliku tanku koru, preliti je rastopljenim maslacem. Kore stavljati jednu na drugu.
  4. Oblikovati mantije, i peći dok ne porumene. Servirati tople.

 

AmkoIftraRamazan

Preporučujemo

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Ukusna piletina za ručak

23/05/2022

Teletina s bobom

23/05/2022

Šnicle od lososa

20/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh