Marinirana janjetina za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

700 g janjećih prsa,

180 g čvrstog jogurta,

1 kašika ribanog đumbira,

1 usitnjeno čehno bijelog luka,

1 čajna kašika korijandera u prahu,

prstohvat kumina u prahu,

4 klinčića,

1 lovorov list,

5 zrna bibera,

1 štapić cimeta,

1 čajna kašika kumina,

3 kašike sosa od paradajza,

so,

vode po potrebi,

povrće po izboru (mrkva, luk, paprika)
Priprema: 
1. Meso izrežite na kocke i stavite u staklenu posudu. Začinite svim navedenim začinima, dobro promiješajte i ostavite u marinadi u frižideru najmanje sat.
2. U vatrostalnu ili glinenu posudu staviti meso s marinadom i izrezano povrće pa čvrsto poklopite i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 stepeni.
3. Po potrebi dolijte malo vode. Povremeno provjerite i promiješajte meso, a nakon sat izvadite iz pećnice i poslužite.

Preporučujemo