Sastojci: 1 komad pileta, 1 vezica zeleni, 1,5 l vode, 150 g špinata, pola kašikice suhog bosiljka, bijeli biber, so, 2 čehna bijelog luka, 1 glavica crvenog luka, 2 kašike ulja, 1 kašikica mljevenog korijandera, tuba paradajz pirea.
Priprema:
- Očistite i operite pile, stavite u lonac, zalijte posoljenom vodom i kuhajte 90 minuta. Nakon 30 minuta kuhanja dodajte supi očišćenu, opranu i isjeckanu zelen. S vremena na vrijeme sa površine supe skidajte pjenu.
- Kuhano pile izvadite iz supe, odvojite meso od kostiju, isijecite ga na komade i ostavite na topao tanjir.
- Supu procijedite u drugu šerpu, stavite da se kuha, pa kada provri dodajte na rezance sječen špinat, bosiljak, so, malo bibera i kuhajte desetak minuta.
- U međuvremenu očistite bijeli i crni luk, sitno ih isjeckajte i izdinstajte na malo ulja, pa kad luk požuti dodajte u njega paradajz pire, mljeveni korijander pa i to prodinstajte uz stalno miješanje.
- Sve sjedinite sa supom, posolite i pobiberite po ukusu.