Mirisne pečene paprike

po Vasa kuharica

Sastojci:

4 velike paprike,

2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja,

2 čehna bijelog luka,

četvrtina čajne kašike suhog origana,

so i svježe mljeveni biber,

grančice svježe majčine dušice,

listići bosiljka.

Priprema:

1. Paprike prepolovite i izvadite im sjemenke, a bijeli luk tanko nasjeckajte. Zagrijte rernu na 230 stepeni, a na lim za pečenje posložite paprike da im vanjska strana bude dolje.

2. Poprskajte ih maslinovim uljem i pospite nasjeckanim bijelim lukom.
Posolite, pobiberite i pospite origanom.

3. Pecite ih oko 35 minuta, dok ne omekšaju i dok im se koža ne napuhne na mjestima i ne potamni.

4. Kad su gotove prekrijte ih folijom i ostavite da se ohlade jer ćete tako lakše odstraniti kožicu.

5. Očišćene paprike zalijte s još malo maslinova ulja i dodajte nekoliko listića svježe majčine dušice i bosiljka.

Preporučujemo