Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Moslavački krompir s kiselim vrhnjem

po Vasa kuharica 12/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 800 g krompira, 4 dl domaćeg kiselog vrhnja, so.

Priprema:

1. Krompir skuhajte u ljusci, zatim ga toplog ogulite i narežite na kriške. Slažite ga u redove u dublju zdjelu, svaki red posolite i zalijte vrućim kiselim vrhnjem. Zdjelu s krompirom malo protresite. Odmah poslužite uz domaći kukuruzni hljeb.

2. Savjet: Za kuhanje odaberite krompire jednake veličine, da bi istovremeno omekšali. Za to je potrebno pola sata, a u ekspres-loncu oko 10 minuta. Da se ne bi raspao prilikom kuhanja, krompir u ljusci prije kuhanja probodite na nekoliko mjesta čačkalicom. Kiselo vrhnje u jelima možete zamijeniti i jogurtom ili kiselim mlijekom. U tom slučaju izmiješajte ih sa kašikom rastopljenog maslaca ili margarina.

Krompirsovrhnje

Preporučujemo

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Ukusna piletina za ručak

23/05/2022

Teletina s bobom

23/05/2022

Šnicle od lososa

20/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh