Sastojci: 2-3 tikvice, 5 krompira, 1 punomasno kiselo vrhnje, 200 g sira cheddar, 1 jaje, maslac, so i biber, timijan.
Priprema:
1. Krompir ogulite i izrežite ga na kriške. Tikvice operite, nemojte ih guliti i izrežite ih na tanje kolutove.
2. Posudu za pečenje namažite maslacem. Slažite složenac počevši s krompirom, na njega stavite nju tikvicu pa opet krompir i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Posolite, pobiberite i pospite timijanom.
3. U zdjeli pomiješajte jaje s vrhnjem, malo posolite i pobiberite pa tom smjesom prelijte musaku. Naribajte cheddar ili neki drugi masni topivi sir i pospite ga po cijeloj površini musake. Možete sve posuti i naribanim parmezanom. Pecite u pećnici na 200 stepeni oko pola sata, dok ne dobije lijepu zlatnu boju.