Sastojci:
2-3 tikvice,
5 krompira,
1 punomasno kiselo vrhnje,
200 g sira cheddar,
1 jaje,
maslac,
so i biber,
timijan.
Priprema:
- Krompir ogulite i izrežite ga na kriške. Tikvice operite, nemojte ih guliti i izrežite ih na tanje kolutove.
- Posudu za pečenje namažite maslacem. Slažite složenac počevši s krompirom, na njega stavite tikvicu pa opet krompir i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Posolite, pobiberite i pospite timijanom.
- U zdjeli pomiješajte jaje s vrhnjem, malo posolite i pobiberite pa tom smjesom prelijte musaku. Naribajte cheddar ili neki drugi masni topivi sir i pospite ga po cijeloj površini musake. Možete sve posuti i naribanim parmezanom. Pecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata, dok ne dobije lijepu zlatnu boju.