Musaka od tikvica i krompira

po Vaša Kuharica

Sastojci:

2-3 tikvice,

5 krompira,

1 punomasno kiselo vrhnje,

200 g sira cheddar,

1 jaje,

maslac,

so i biber,

timijan.

Priprema:

  1. Krompir ogulite i izrežite ga na kriške. Tikvice operite, nemojte ih guliti i izrežite ih na tanje kolutove.
  2. Posudu za pečenje namažite maslacem. Slažite složenac počevši s krompirom, na njega stavite tikvicu pa opet krompir i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Posolite, pobiberite i pospite timijanom.
  3. U zdjeli pomiješajte jaje s vrhnjem, malo posolite i pobiberite pa tom smjesom prelijte musaku. Naribajte cheddar ili neki drugi masni topivi sir i pospite ga po cijeloj površini musake. Možete sve posuti i naribanim parmezanom. Pecite u rerni na 200 stepeni oko pola sata, dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Preporučujemo