Sastojci:
1 kg krompira,
400 gr faširanog mesa,
2 glavice luka,
2 mrkve,
4 čehne bijelog luka,
1 kašika paradajz pirea,
2 jaja,
1 čaša milerama.
Priprema:
1. Krompir ogulite i izrežite na krište te ga ostavite malo u vodi da iz njega izađe suvišni škrob.
2. Luk izrežite na sitne kockice i prodinstajte ga sa mrkvom. Zatim dodajte meso i dinstajte dok ne bude gotovo.
3. Pred kraj kuhanja dodajte kašiku paradajz pirea i čašu vode.
4. Krompir ocijediti i začiniti te redati u tepsiju koju ste prethodno pomastili. Najprije staviti krompir, pa meso, pa krompir i ponavljati dok ne potrošimo smjesu.
5. Peći u rerni zagrijanoj na 250 stepeni 45 minuta.
6. Kada musaka bude gotova, umutiti jaja, mileram i začine te zalijte musaku. Vratite u rernu i pecite dok ne porumeni.