Sastojci:
2 crvena luka,
2 velike tegle pelata od paradajza,
litar sosa od paradajza,
3 patlidžana,
so, začin, šećer, bosiljak, ulje za prženje,
300 g sira gauda,
brašno, jaja, prezle.
Pripema:
- Isjeckajte luk na kocke, prodinstajte na ulju u šerpi, a kad postane staklast dodajte u njega pelat i sos od paradajza, posolite, stavite začin, bosiljak, šećer. Ostavite da se kuha oko pola sata, a zatim štapnim mikserom usitnite pelat i luk, tako da dobijete gusti sos. Po želji ga još začinite.
- Patlidžan uzdužno sijecite na tanje kriške, posolite i ostavite da odstoje kratko, da puste vodu. Zatim ih pohujte umočene prvo u brašno, pa u jaja, i na kraju u prezle.
- U dublju tepsiju stavite na dno malo sosa, pa red patlidžana, preko njih sir, pa opet sos, po kome ćete posuti malo origana. Potom opet red patlidžana, sir, sos, origano. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.