U pretrpanoj kuhinji ponekad se teško snalazi i sama domaćica. Da biste to izbjegli, možete se usredsrediti na najpotrebniji pribor, koji možete uvijek sa lakoćom da pronađete, jer znate gdje se tačno nalazi.
1. Dobar nož je od presudne važnosti. Birajte višenamjenski od čelika sa oštricom od oko 20 cm i stabilnom drškom. Ovakav nož vam istovremeno omogućava da čistite ribu, sjeckate luk, povrće i voće, meso…
2. Nožić za guljenje krompira, mrkve i drugog korjenastog povrća je, također, izuzetno važan s obzirom na čestu upotrebu navedenih namirnica u ishrani.
3. Čvrsto i stabilno rende je nezamjenljivo kada treba da izrendate različito povrće, ali i koricu od limuna ili neki od tvrđih sireva.
4. Pomalo zaboravljeni avan, također, bi trebalo da nađe svoje mjesto u kuhinji, jer se u njemu prave najbolje povrtne paste i na sitno mrve začini.