Sastojci: Tikvica, 40 g maslaca, 2 kašike maslinovog ulja, 3 čehna bijelog luka, 2 mrkve, 1/2 kašičice mljevenog pimenta, 150 g riže basmati, sjeckani kopar, zelene masline, povrtni ili mesni temeljac. Priprema: 1. Rižu dobro isperite pa ostavite namočenu 2 sata. Ogulite mrkvu i tikvicu pa ih krupno naribajte. Posolite i ostavite neko vrijeme dok ne omekšaju i puste tekućinu. 2. Na otopljenom maslacu i maslinovom ulju prodinstajte protisnuti bijeli luk i povrće, dodajte piment i ocijeđenu rižu. Zalijte s 4 dl temeljca ili vodom te kuhajte oko 15 minuta. Po potrebi dolijte još tekućine. 3. Prije nego što poslužite rižu, neka odstoji 5 minuta. Oblikujte pomoću okruglog kalupa, pospite sjeckanim koprom i ukrasite kolutićima maslina.