Napravite pilav od tikvice i mrkve

po Vasa kuharica
Sastojci: 
Tikvica, 
40 g maslaca, 
2 kašike maslinovog ulja, 
3 čehna bijelog luka, 
2 mrkve, 
1/2 kašičice mljevenog pimenta, 
150 g riže basmati, 
sjeckani kopar, 
zelene masline,
 povrtni ili mesni temeljac.

Priprema: 

1. Rižu dobro isperite pa ostavite namočenu 2 sata. Ogulite mrkvu i tikvicu pa ih krupno naribajte. Posolite i ostavite neko vrijeme dok ne omekšaju i puste tekućinu.

2. Na otopljenom maslacu i maslinovom ulju prodinstajte protisnuti bijeli luk i povrće, dodajte piment i ocijeđenu rižu. Zalijte s 4 dl temeljca ili vodom te kuhajte oko 15 minuta. Po potrebi dolijte još tekućine. 

3. Prije nego što poslužite rižu, neka odstoji 5 minuta. Oblikujte pomoću okruglog kalupa, pospite sjeckanim koprom i ukrasite kolutićima maslina.

Preporučujemo