Sastojci:
800g teletine,
200 g kesten pirea,
60 g maslaca,
12 listova kadulje,
12 klekovih boba,
300 ml bijelog vina,
20 cijelih kestena,
1 kašika meda od kestna,
3-4 kašike slatkog vrhnja,
so,
biber,
ulje.
Priprema:
1. Kesten operete, zarežete i kuhate u vreloj i posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Zatim ih ogulite i stavite na stranu.
2. Meso narežete na medaljone, debljine 3-4 cm.
3. U tavu stavimo maslac, dodamo bobice kleka, listove kadulje te pržite medaljone, na laganoj vatri po 3 minute sa svake strane. Zatim medaljone i listove kadulje skinete sa vatre na toplo mjesto.
4. U tavu, na masnoću od prženja, ulijete bijelo vino, dodate kesten pire, začinite solju i biberom i miješajući pjenjačom pirjate 2 minute. Zatim dodate kuhane kestene, umiješate med, dodate tučeno slatko vrhnje, promiješate i poslužite uz medaljone.