Sastojci:
450 g pilećih prsa,
100 g brašna,
2 limuna,
2 kašičice maslinovog ulja,
100 ml pileće supe,
2 kašičice putera,
2 čehna bijelog luka,
1 kašičica soli,
1 kašičica bibera,
svjež peršun.
Priprema:
- Zagrijte rernu na 200 stepeni. U zdjeli pomiješajte brašno, so, biber i koricu jednog limuna. Ubacite u to pileća prsa izrezana na šnicle i okrećite ih dok im površina ne bude u potpunosti prekrivena mješavinom brašna i začina. Izrežite limun na kriške.
- U većoj tavi, na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i pržite oko pet minuta dok jedna strana ne dobije zlatnosmeđu boju.
- Okrenite meso, prelijte pilećom supom, puterom, bijelim lukom i kriškama limuna. Stavite u rernu i pecite još 10 do 15 minuta. Poslužite sa sosom iz tave i po želji dodajte malo nasjeckanog peršuna.