Sastojci:

450 g pilećih prsa,

100 g brašna,

2 limuna,

2 kašičice maslinovog ulja,

100 ml pileće supe,

2 kašičice putera,

2 čehna bijelog luka,

1 kašičica soli,

1 kašičica bibera,

svjež peršun.

 

Priprema: 

 

  1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. U zdjeli pomiješajte brašno, so, biber i koricu jednog limuna. Ubacite u to pileća prsa izrezana na šnicle i okrećite ih dok im površina ne bude u potpunosti prekrivena mješavinom brašna i začina. Izrežite limun na kriške.
  2. U većoj tavi, na umjerenoj temperaturi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte piletinu i pržite oko pet minuta dok jedna strana ne dobije zlatnosmeđu boju.
  3. Okrenite meso, prelijte pilećom supom, puterom, bijelim lukom i kriškama limuna. Stavite u rernu i pecite još 10 do 15 minuta. Poslužite sa sosom iz tave i po želji dodajte malo nasjeckanog peršuna.