Sastojci:
30 dag kestena,
20 dag gljiva,
4 kriške polubijelog hljeba,
glavica luka,
3 kašike vrhnja,
2 dl bijelog vina,
2 kašike ulja,
prstohvat majčine dušice,
mažuran kadulja,
so,
biber,
litar temeljca.
Ptiprema:
1. Skuhajte i ogulite kestene, a u međuvremenu ogulite i narežite gljive. Oljuštite i nasjeckajte luk, popržite ga na ulju i dodajte gljive. Zalijte vinom i miješajte da tekućina ispari te dodajte temeljac.
2. Polovinu količine kestena dodajte cijele, a drugu polovinu zgnječite vilicom i stavite u juhu. Dodajte malo mažurana, kadulje, majčine dušice, so i biber pa kuhajte još oko 20 minuta. Na kraju umiješajte vrhnje, popržite kriške hljeba, stavite u juhu i poslužite.