Naš prijedlog: Bijela pileća čorba

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 pileća leđa,

1 srednja glavica crnog luka,

1 pakovanje smrznutog povrća za rusku salatu,

1/4 litra mlijeka,

1 čaša kisele pavlake,

1 jaje,

1 kafena kašičica senfa,

3 kašike gustina,

so,

biber i začin po ukusu,

3 litra vode i

1 kašika ulja
Priprema:
1. Na ulju ispržiti sitno sjeckan luk, pa dodati povrće. Staviti i meso, pa naliti vodom. Nakon 35 minuta izvaditi leđa i skinuti meso sa njega, pa vratiti u lonac. Posoliti i pobiberiti.
2. Gustin (može i brašno) razmutiti u vodi i zakuhati čorbu. Skloniti sud sa vatre i u međuvremenu pripremiti začin za čorbu. Viljuškom razbiti jaje, dodati senf, pavlaku, suvi začin i mlijeko. Začiniti čorbu i servirati.

 

Preporučujemo